Развалините след бомбардировка в центъра на Газа Снимка: РойтерсПод израелските бомбардировки

...
Развалините след бомбардировка в центъра на Газа Снимка: РойтерсПод израелските бомбардировки
Коментари Харесай

Фигаро: Израелският ответен удар в Газа вече уби повече от 2300 души, от които над 700 деца

Развалините след бомбардировка в центъра на Газа Снимка: Ройтерс "

Под израелските бомбардировки и до момента в който филантропичната помощ остава блокирана в Египет, палестинските фамилии започнаха от петък да се изтеглят от северната част на линията Газа, написа " Фигаро " в репортаж от палестинския анклав.

Израел продължава подготовката си в неделя за сухопътна атака в северната част на линията Газа, обстрелван безмилостно, на деветия ден от войната, провокирана от невижданата офанзива, стартирана на 7 октомври от ислямисткото придвижване Хамас на негова територия. Израел прикани жителите на северната палестинска територия, към 1,1 милиона души от общо 2,4 милиона поданици на Газа, да „ не забавят “ евакуацията си на юг, където не престават да се стичат десетки хиляди хора.

В Хан Юнес мъж демонстрира руините от къща, разрушена от ракета. Снимка: Ройтерс

Израелският ответен удар вече е умъртвил повече от 2300 души, в това число повече от 700 деца в линията Газа, съгласно Министерството на здравеопазването на Хамас. Израел съобщи, че се насочва към град Газа, с цел да унищожи оперативния център на палестинското ислямистко придвижване, класифицирано като терористична организация от Съединените щати, Европейския съюз и Израел.

Спасители изваждат тялото на жертва в Дейр ел Балах Снимка: Агенция Франс Прес

В нощта против неделя Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че насилствената евакуация на повече от 2000 пациенти от лечебни заведения на север към пренаселени медицински заведения на юг може да бъде „ еквивалент на смъртна присъда “.

Местни жители търсят възможни жертви след удар в сърцето на Газа Снимка: Ройтерс

В южната част на Газа разселените хора се пробват да намерят заслон, храна и вода. В Рафах десетки фамилии влязоха в учебно заведение на Организация на обединените нации, струпвайки пране, матраци и пакети в класните статии и на детската площадка, означи публицист от Агенция Франс Прес. По-на север, тъкмо в двора на болничното заведение " Насър " в Хан Юнис, се тълпят хиляди разселени хора. „ Това е злополука, няма нищо за ястие, не знаем къде да спим, не знаем какво да вършим и къде да отидем “, оплаква се четиридесетгодишната Джума Насър.

Останките на жертвите се транспортират до крематориум в Дейр ел Балах. Снимка: Агенция Франс Прес

Повече от 423 хил. жители на Газа са напуснали домовете си от началото на ударите, а 5540 домове са били разрушени според Организация на обединените нации. Палестинци, опитващи се да избягат на юг през регион, който израелската войска показва като сигурен, са били убити при израелски удари, описаха очевидци и чиновници на Хамас в събота.

В гробището в Рафах небрежно се изкопават спомагателни гробове. Снимка: Агенция Франс Прес

Междувременно филантропична помощ, идваща от няколко столици, се натрупа в неделя в египетския Синай, граничещ с линията Газа, без обаче да доближи до палестинската територия.

 

Хранителна помощ се провежда в Хан Юнис. Снимка: Агенция Франс Прес

След три израелски бомбардировки за по-малко от 24 часа в понеделник и вторник срещу палестинския граничен пункт Рафах към Египет, той беше затворен.

Момче разпалва огъня под групови тенджери в Хан Юнис. Снимка: Ройтерс

В неделя очевидци оповестиха, че бетонните блокове, сложени от египтяните след израелските бомбардировки, с цел да подсилят границата им, към момента са на мястото си, което наподобява демонстрира, че не се възнамерява директно прекосяване.

В Рафах семейство се изтегля в южната част на Газа, детето им е взело птицата си със себе си. Снимка: Агенция Франс Прес

Инфо: " Фигаро "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР